Virtuvės šefas Mattia Agazzi išduoda greitai pagaminamo itališko „Tiramisù“ deserto receptą.
„Tiramisu“ – vienas populiariausių itališkų desertų, o šį kartą „Gucci Osteria da Massimo Bottura“ šefas Mattia Agazzi kviečia pasigaminti naminį tiramisą pagal jo specialų receptą. Iš kavoje mirkytų sausainių, maskarpomės ir kakavos pagamintam desertui paruošti prireiks tik 5 minučių.
Reikės:
250 g riebios grietinėlės
250 g maskarponės sūrio
80 g cukraus pudros
4 kiaušinių trynių
poros puodelių paruoštos juodos kavos (kambario temperatūros)
1 pakelio sausainių „Damų piršteliai“
nesaldintos kakavos miltelių
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite maskarponę, grietinėlę, cukrų ir 4 kiaušinių trynius. Naudokite elektrinį maišytuvą ir maišykite ingredientus, kol gausite vientisą kremą. Tiramisą pradėkite dėlioti tiesiai į indą, iš kurio jis bus valgomas – tai gali būti lėkštė, stiklinė, taurė ar dailus dubenėlis. Mattia Agazzi tiramisą dėlioja lėkštėje. Pirmiausia ant jos deda sluoksnį kremo, tuomet perlaužia vieną sausainių ir pamirko jį kambario temperatūros kavoje, abu sausainio gabalėlius deda ant kremo. Tuomet vėl sluoksniuoja kremą ir kavoje mirkytus sausainius. Desertą jis užbaigia dosniu kremo sluoksniu, kurį apibarsto nesaldintais kakavos milteliais.