Naglis Bierancas ir Saugirdas Vaitulionis išbandė netikėtą profesiją

Autorius
Pranešimas žiniasklaidai
Nuotrauka
Mantas Repečka

Kiekvienais metais lapkričio pabaigoje, paskutinį ketvirtadienį, vyno mėgėjai visame pasaulyje švenčia jauno vyno – božole dieną. Tai Jauno vyno vakaras, kai tradiciškai pirmą kartą ragaujamas šių metų derliaus vynas. Ši tradicija, kilusi iš Prancūzijos Burgundijos regiono, tapo visuotiniu fenomenu, kuris ramiai nepraeina ir Lietuvoje.

Šia proga, beveik dvidešimt metų veikiantis kultinis sostinės senamiestyje įsikūręs baras „In Vino“ pakvietė žvaigždes leistis į avantiūrą ir vienam vakarui išbandyti save barmenų rolėje.

Renginių organizatorius ir laidų vedėjas Saugirdas Vaitulionis, nuomonės formuotojas Naglis Bierancas bei stilistė Milda Metlovaitė šį iššūkį priėmė drąsiai. „Nėra nieko, kam nepasirašyčiau su tokia kompanija“, – juokdamasi kalbėjo žinoma stilistė, vakaro metu meistriškai bandydama įvaldyti gėrimų pilstymo ir miksologijos meną.

„Jau daug metų turime tradiciją švęsti šitą dieną. Jaunas vynas ir seni veidai už baro – puiki idėja, kuriai iškart pasirašėm.  Mes labai mylim šitą vieną ir reikia jai atiduoti duoklę. Juk čia mūsų „ofisas“, mūsų namai ir mūsų šventės. Todėl tokios dienos proga tikrai galim atsistoti už baro ir padaryti gerą vakarėlį baro svečiams.“, – kalbėjo Milda Metlovaitė.

Visą vakarą muzika rūpinosi prie DJ pulto stojęs aktorius Gytis Ivanauskas, kuris užkūrė tikrų tikriausią vakarėlį.

Reklama

Neseniai savo pirmąją kulinarinę knygą pristatęs Saugirdas Vaitulionis, pasirodo, jog puikiai susitvarko ne tik su maistu, bet ir su gėrimais – už baro jis demonstravo puikius barmeno įgūdžius.

„Kai man buvo 18 ar 19 esu dirbęs padavėju, bet už baro stovėti ir pilstyti gėrimų dar neteko. Nauja ir labai smagi patirtis. Nesutikti padirbėti už baro tikrai negalėjau. Juk šiai vietai jaučiu be proto daug nostalgijos. Čia mūsų visų draugų susitikimų vieta, skamba garsiausias juokas, o istorijos aidi iki pat paryčių Tiesa, po šio vakaro tikrai lenkiu galvą prieš barmenus, nėra čia viskas taip lengva, kaip atrodytų sėdint kitoje baro pusėje. Puiki patirtis, mielai pakartočiau“, – juokdamasis dalinasi Saugirdas Vaitulionis.

Tuo tarpu pabūti barmeno rolėje, pasirodo, buvo ir sena Naglio Bieranco svajonė: „Visą gyvenimą norėjau padirbėti už baro ir šiandien tai dariau pirmą kartą. Nuo paauglystės laikų galvodavau, kad darbas su gėrimais yra labai įdomus ir smagus, juk ne tik pilstai, bet ir bendrauji. Pasirodo čia nėra lengva. Labai sunku prisiminti, kas kur yra, juk tiek daug gėrimų daug taurių, belenkiek čia visokių spintų, spintelių, stalčių ir šaldytuvų ir viskas skirtingose vietose, bet man atrodo, kad savaitę padirbčiau ir jau varyčiau kaip per sviestą. Labiausiai patiko pilti alų, nes iškart gerai gavosi“, – dirbdamas už baro juokėsi Naglis Bierancas.

Pasirodo, jog pakviesti garsius veidus dirbti už baro ir buvo paties Naglio idėja. „Jis pats pasakė, kad jo svajonė pastovėti už baro ir išbandyti barmeno rolę, taip ir kilo ši mintis. Kadangi jauno vyno šventė buvo puiki proga, nusprendėme pakviesti ir daugiau draugų ir sukvietėme veidus, kurie yra mūsų draugai ir  neatsiejama šios vietos dalis. Gavosi tikrai puikus vakarėlis, o žvaigždžių darbą vienareikšmiškai vertinu stipriu dešimtuku“, – šypsojosi „In Vino“ vadovė Justina Gaižauskaitė.

Pamatyti gerus bičiulius už baro ir paragauti specialiai šiam vakarui ruošiamų jų firminių jų gėrimų bei itin laukiamo Jauno vyno susirinko ir būrys žinomų veidų: prodiuseris Gediminas Jaunius, scenaristė ir režisierė Jurga Klimaitė-Riebling bei kiti.

Išskleisti
x