Žinomi žmonės nepraleido gurmaniškos kelionės legendinėje sostinės vietoje

Autorius
Pranešimas žiniasklaidai
Nuotrauka
Organizatoriai
CLASSIC IAB | straipsnio pradžioje 970x250
Reklama

Gausus būrys žinomų žmonių Vilniaus senamiestyje leidosi į nepaprastą gurmanišką kelionę. Apie atgimusią naujausią sostinės legendą kviestiniams svečiams pasakojo televizijos laidos „Daiktų istorijų” autorius Saulius Pilinkus.

Kone du dešimtmečius Vilniuje gyvavęs restoranas „Hazienda Steakhouse“ šiandien naujai atgimsta ir vėl plačiai atveria savo duris: į iškilmingą atidarymo vakarą atvyko ne tik ištikimi jo gerbėjai, bet ir žinomi vilniečiai. Renginyje buvo galima sutikti rašytoją Laimą Lavaste, mecenatę Birutę Vizgirdienę, pianistę Ievą Dūdaitę, etiketo žinovą ir politiką Arminą Lydeką su sutuoktine Brigita, žurnalistą Audrių Siaurusevičių ir kitus. Gurmanišką vakarą vedė režisierius Giedrius Gustas.

Iškilminga restorano atidarymo ceremonija prasidėjo prie vieno didžiausių uždaro sostinės kiemelio vartų, kur gausiai besirenkančius svečius pasitiko juos saugantys Vilniaus karžygiai ir palydėjo raudonu kilimu į XVI a. pastato erdves, kur ir įsikūręs restoranas. Kadaise čia rezidavo vienuoliai, o šiandien šioje vietoje Lietuvos aukštuomenė gali ragauti ypatingosios jautienos, atkeliavusios net iš tolimosios Japonijos, kepsnių.

Svečių akivaizdoje restorano virtuvės komanda specialiai šiam vakarui sukurtoje ledo vitrinoje gamino užkandžius. Kaip keitėsi šio Vilniaus restorano paskirtis, o kas išliko nepakitę istorijos tėkmėje, vakaro metu svečiams pasakojo televizijos laidos „Daiktų istorijų” autorius ir vedėjas Saulius Pilinkus.

Reklama

Sveikinimą naujiesiems šeimininkams atsiuntė ir šio restorano įkūrėja, žinoma verslininkė Rasa Martens, daugiau nei prieš dvidešimt metų šiose patalpose pradėjusi savo gastronominę kelionę.

Simboliška, jog atidarymo vakarą vainikavo liepsnojančio jautuko skulptūros reginys: tarsi palinkėjimas ilgų ir laimingų gyvavimo metų vėl atgimusiai šiai unikaliai Vilniaus senamiesčio erdvei.

Virtuvės šefas sutiko su skaitytojais pasidalinti „Čimičiuri“ padažo, tinkamo naudoti prie jautienos kepsnių, receptu:

Kalendra, mėtos, pertražoles, raudonėliai, jalapeno pipirai, česnakas, salotiniai svogūnai.
Viską smulkiai sukapokite, sudėkitei į indą. Įpilkite ypač tyro alyvuogių aliejaus, šlakelį balto- raudono vyno acto. Pridėkite laimo sulčių, gerai sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Skanaus!