Apsilaižysite pirštus: traškių bulvių su alyvuogėmis receptas jūsų šventiniam stalui

Autorius
Beata Nicholson

Bulvių ant švenčių stalo nebūna per daug. Tai visų geidžiamiausios mėsos patiekalų palydovės, puikiai pamaitinančios ir visą minią valgytojų, jei pagrindinis patiekalas yra kuklesnio dydžio.

Šis garnyras nuostabus ne dėl įmantrių produktų, o dėl paruošimo būdo: apvirtų bulvių išorė gardžiai apskrunda, o vidus būna drėgnas ir ypač purus.

6 asmenims | Gaminimas: 50 min.

  • 1 kg vidutinio dydžio bulvių
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • juodųjų pipirų
  • saujelės laurų lapų
  • 1 česnako galvos
  • 1 skardinės žaliųjų alyvuogių be kauliukų

  1. Nuskustas bulves apie 10 minučių pavirkite gerai pasūdytame vandenyje, bet iki galo neišvirkite. Nusunkite ir palikite nugaruoti.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, nustatykite funkciją su ventiliatoriumi.
  3. Puode bulves dosniai apšlakstykite aliejumi ir energingai pakratykite, kad tolygiai juo pasidengtų. Išverskite bulves ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir medine mentele, bulvių košės grūstuve ar kitu įrankiu paslėkite, kad šiek tiek prisiplotų; kai kurios bulvės gali ir sulūžti perpus. Apibarstykite grūstais juodaisiais pipirais, žiupsniu druskos, dėkit į skardą traiškytas česnako skilteles, lauro lapus ir suberkite visą skardinę nusunktų alyvuogių.
  4. Kepkite apie 25–30 minučių, kol bulvės gražiai apskrus ir susidarys traški plutelė.

Daugiau gardžių receptų rasite naujausiame „ELLE Gourmet Lithuania“ numeryje!