Vyriausiasis „Kempinski“ virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siekia maksimumo: „Daryti tiesiog gerai šiandien neužtenka.“ Ir nors darbas virtuvėje reikalauja preciziškumo ir taisyklių paisymo, save jis vis tiek vadina spontanišku ir kūrybišku žmogumi.
Išsaugoti0Ryte norisi ko nors saldaus? Paragaukite šio neįprasto deserto, pagaminto iš avižų, šokolado, bananų ir riešutų sviesto. Ši šokoladu paskaninta...
Popietę pasaldinkite aromatingu citrininiu pyragu, puikiai tiksiančiu su puodeliu arbatos ar kavos.
Vietoje įprastų pyragų ar keksiukų siūlome išbandyti veganiškų saldėsių receptą. Šie skanėstai pagaminti iš riešutų, kokosų, morkų ir datulių.
Vienas žinomiausių šalies virtuvės šefų Liutauras Čeprackas sako, kad šefas privalo gebėti išgirsti maisto skonį. Ir tai – visiška tiesa, maistas – lyg muzika, kuria ir pasakoja istorijas iš viso pasaulio. O tam, kad pasiektum aukštumų, tik mokslų neužtenka.
„Maistas mums – kaip oras ir vanduo: jis mūsų perpetuum mobile, amžinasis variklis, jėgų ir energijos kūrėjas. Jis palaiko mums gyvybę, jis – mūsų kasdienybės dalis, bet skanus ir sveikas maistas gali būti ir šventė. Man jis iš tiesų yra šventė“, – receptų knygoje „Skanus Jazzu gyvenimas“ rašo dainininkė Justė Arlauskaitė Jazzu.
Išsaugoti0Kviečiame paskanauti sveikuoliškų kokteilių, gausių organizmui naudingų medžiagų ir vitaminų. Kokteiliais galite mėgautis pusryčių metu arba vietoje užkandžio, tai puiki...
Virtuvės šefas Mattia Agazzi išduoda greitai pagaminamo itališko „Tiramisù“ deserto receptą.
Europos žemėlapyje pastaraisiais metais vis dažniau sužibantis Vilnius išsiskiria ne tik didinga savo miesto istorija ar unikalia architektūra – vis žinomesne Lietuvos sostinė tampa ir dėl savo gastronominės kultūros. Vilniaus kavinės, restoranai ir čia dirbantys aukščiausio lygio šefai iš naujo kviečia atrasti ne tik tradicinius mūsų krašto valgius, bet ir modernias jų interpretacijas.
Išsaugoti1Kas gali būti geriau už imbierinių sausainių traškumą, kreminio sūrio švelnumą ir ryškiaspalvių uogų gaivumą? Tik viskas viename kulinariniame šedevre. ...
Kartais taip norisi gabalėlio ko nors saldaus. Kokį desertą rinktis, kad saldi akimirka turėtų naudos ir organizmui?
Po ilgos pertraukos Lietuvoje vėl pristatytas „30 geriausių restoranų“ reitingas.