Praėję metai Lietuvos gastronomijai buvo itin sėkmingi.
Norisi gyventi greitai, smagiai, keliauti valgyti į gamtą, gaudant saulės spindulius.
Vyriausiasis „Kempinski“ virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siekia maksimumo: „Daryti tiesiog gerai šiandien neužtenka.“ Ir nors darbas virtuvėje reikalauja preciziškumo ir taisyklių paisymo, save jis vis tiek vadina spontanišku ir kūrybišku žmogumi.
Asmeninis krepšininko Jono Valančiūno šefas Svajūnas Jarmala iki dabartinio karjeros etapo perėjo per keletą itin skirtingų kelių, kol šiandien skonių jūros bangas kelia už Atlanto.
„Tiek gamini, o taip gerai atrodai!“ – šiuos žodžius dietistė, parduotuvės „Žalias žingsnis“ įkūrėja Indrė Trusovė girdi nuolat.
Ilgametė maisto, gėrimų bei restoranų sektoriaus ekspertė, vyno, vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė, dar žinoma kaip Urtė Dervynas, šios vasaros hitu skelbia putojančią arbatą.
Vienas žinomiausių šalies virtuvės šefų Liutauras Čeprackas sako, kad šefas privalo gebėti išgirsti maisto skonį. Ir tai – visiška tiesa, maistas – lyg muzika, kuria ir pasakoja istorijas iš viso pasaulio. O tam, kad pasiektum aukštumų, tik mokslų neužtenka.
„Hambagu“, „Maguro Don“, „Tantanmen“ – pasinerkite į autentiškos japonų virtuvės įvairovę.
Kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas save vadina maisto „prasčioku“.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas naujausiame tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakoja apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių.
Apgalvotai pasirinkti užkandžiai gali padėti išlaikyti stabilų energijos lygį, palaikyti medžiagų apykaitą, užkirsti kelią persivalgymui.
Gausi skonio ir naudinga sveikatai ši tūkstantmetė maisto konservavimo tradicija prieš kelerius metus grįžo su trenksmu.