Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas naujausiame tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakoja apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių.
Tačiau apie savo įspūdingą patirtį vyras nelinkęs girtis – jo balsu tampa jo mylima žmona lietuvė Martyna Sargūnaitė.
Sėkmingas prodiuseris, didžėjus ir turinio kūrėjas Jonas Nainys talentą turi ne tik muzikai.
Ilgametė maisto, gėrimų bei restoranų sektoriaus ekspertė, vyno, vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė, dar žinoma kaip Urtė Dervynas, šios vasaros hitu skelbia putojančią arbatą.
Nuotaikingas ir labai atviras šefas Andrius Kubilius vasarą atšventė istorinę progą.
„Tiek gamini, o taip gerai atrodai!“ – šiuos žodžius dietistė, parduotuvės „Žalias žingsnis“ įkūrėja Indrė Trusovė girdi nuolat.
Žinoma moteris šypsosi – ji turi ir dar kelias paslaptis.
Norisi gyventi greitai, smagiai, keliauti valgyti į gamtą, gaudant saulės spindulius.
Asmeninis krepšininko Jono Valančiūno šefas Svajūnas Jarmala iki dabartinio karjeros etapo perėjo per keletą itin skirtingų kelių, kol šiandien skonių jūros bangas kelia už Atlanto.
Čempionate savo kūrybą pristatė 18 komandų.
Vienas žinomiausių šalies virtuvės šefų Liutauras Čeprackas sako, kad šefas privalo gebėti išgirsti maisto skonį. Ir tai – visiška tiesa, maistas – lyg muzika, kuria ir pasakoja istorijas iš viso pasaulio. O tam, kad pasiektum aukštumų, tik mokslų neužtenka.
Praėję metai Lietuvos gastronomijai buvo itin sėkmingi.