Vienas žinomiausių šalies virtuvės šefų Liutauras Čeprackas sako, kad šefas privalo gebėti išgirsti maisto skonį. Ir tai – visiška tiesa, maistas – lyg muzika, kuria ir pasakoja istorijas iš viso pasaulio. O tam, kad pasiektum aukštumų, tik mokslų neužtenka.
Laura Dragūnaitė tituluojama tikru televizijos atradimu, nors jau senokai yra gerai pažįstama komedijos mėgėjams.
Kur amatininkų meistriškumas susitinka su prabangiais skoniais ir mados namų elegancija.
Šiandien ši vieta atveria naują puslapį – ieško naujų šeimininkų.
Ilgametė maisto, gėrimų bei restoranų sektoriaus ekspertė, vyno, vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė, dar žinoma kaip Urtė Dervynas, šios vasaros hitu skelbia putojančią arbatą.
Praėję metai Lietuvos gastronomijai buvo itin sėkmingi.
„Hambagu“, „Maguro Don“, „Tantanmen“ – pasinerkite į autentiškos japonų virtuvės įvairovę.
Vyriausiasis „Kempinski“ virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siekia maksimumo: „Daryti tiesiog gerai šiandien neužtenka.“ Ir nors darbas virtuvėje reikalauja preciziškumo ir taisyklių paisymo, save jis vis tiek vadina spontanišku ir kūrybišku žmogumi.
Norisi gyventi greitai, smagiai, keliauti valgyti į gamtą, gaudant saulės spindulius.
Kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas save vadina maisto „prasčioku“.
Europos žemėlapyje pastaraisiais metais vis dažniau sužibantis Vilnius išsiskiria ne tik didinga savo miesto istorija ar unikalia architektūra – vis žinomesne Lietuvos sostinė tampa ir dėl savo gastronominės kultūros. Vilniaus kavinės, restoranai ir čia dirbantys aukščiausio lygio šefai iš naujo kviečia atrasti ne tik tradicinius mūsų krašto valgius, bet ir modernias jų interpretacijas.
Daugiau jokio turinio