Ilgametė maisto, gėrimų bei restoranų sektoriaus ekspertė, vyno, vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė, dar žinoma kaip Urtė Dervynas, šios vasaros hitu skelbia putojančią arbatą.
Kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas save vadina maisto „prasčioku“.
Europos žemėlapyje pastaraisiais metais vis dažniau sužibantis Vilnius išsiskiria ne tik didinga savo miesto istorija ar unikalia architektūra – vis žinomesne Lietuvos sostinė tampa ir dėl savo gastronominės kultūros. Vilniaus kavinės, restoranai ir čia dirbantys aukščiausio lygio šefai iš naujo kviečia atrasti ne tik tradicinius mūsų krašto valgius, bet ir modernias jų interpretacijas.
Norisi gyventi greitai, smagiai, keliauti valgyti į gamtą, gaudant saulės spindulius.
Kur amatininkų meistriškumas susitinka su prabangiais skoniais ir mados namų elegancija.
Vyriausiasis „Kempinski“ virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siekia maksimumo: „Daryti tiesiog gerai šiandien neužtenka.“ Ir nors darbas virtuvėje reikalauja preciziškumo ir taisyklių paisymo, save jis vis tiek vadina spontanišku ir kūrybišku žmogumi.
Praėję metai Lietuvos gastronomijai buvo itin sėkmingi.
„Hambagu“, „Maguro Don“, „Tantanmen“ – pasinerkite į autentiškos japonų virtuvės įvairovę.
Daugiau jokio turinio