Spalio 28 dieną Vilniuje vyko kasmet savo estetika stebinantis gastronominis renginys – Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert – DVARO Grand Prix“.
Čempionate savo kūrybą pristatė 18 komandų, iš kurių geriausio derinio titulą ir pagrindinį prizą laimėjo Vilniaus vyno baro „Somm“ komanda. „Sidabrinė šakutė“ atiteko Kauno restorano „Arivee“ komandai, o trečiąją vietą užėmė žaliąja „Michelin“ žvaigždute įvertintas Ukmergės rajone įsikūręs restoranas „Red Brick“.
Renginio metu buvo apdovanotas ir stilingiausias desertas. Jį rinko vestuvių planuotoja ir „Lapės vestuvės“ įkūrėja Laura Vagonė, „Another Bite“ gastronominių patirčių organizatorė Eglė Tranaitė- Mascarenhas ir restoranų konsultantė bei vyno ir vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė-Dervynas.
Juo buvo nominuotas „Nineteen18” derinys.
Stilingiausias desertas.
Daugelis čempionato komandų sakė, kad jų pristatytus desertus bus galima rasti ir restoranuose.