„Sveikatai palankesnis yra kuo švaresnis maistas, kurio sudėtyje nedaug sudedamųjų dalių. Namuose dažniausiai gaminu salotas, troškinius, o daržoves naudoju netgi maltinukuose“, – sako receptų kūrėja, knygų autorė Liucina Rimgailė.
Žinoma moteris šypsosi – ji turi ir dar kelias paslaptis.
Rytais – kažką sūraus
„Labai stengiuosi ryte suvalgyti kokią nors daržovę ir kažką sūraus, išgerti puodelį matcha arbatos“, – savo įpročiais, padedančiais išsaugoti dailias kūno formas dalinosi į „Michelin“ gido įvertintame restorane „Apvalaus stalo klubas“ vykusią patiekalų degustaciją atvykusi pašnekovė.
Be to, L. Rimgailė natūraliai nemėgsta riebių patiekalų, padažų, bulvių, nevalgo vakare – maždaug nuo 17 – 18 val.
„Išskyrus tokias gražias progas, kokia buvo dabar“, – ragaudama pagal naująją „longevity“ kryptį paruoštų patiekalų patikino pašekovė.
L. Rimgailei „longevity“ – tai būdas gyventi pilnavertį gyvenimą, nepriklausomai nuo to, kiek metų tai truks: jaustis stipriai, sveikai, pajėgiai daryti tai, ką nori daryti, neprarandant smalsumo ir žingeidumo.
Žinoma moteris sako naudojanti visus maisto produktus, tik vis dažniau pastebinti, kad turėtų nepersistengti su pieno gaminiais.
„Taip pat yra patiekalų, kurių nemėgstu, o mėsos organizmas prašo gan retai. Dažniausiai tai būna jautiena. Matyt intuityviai ją renkuosi, nes turiu polinkį į mažakraujystę“, – sako žinoma moteris, meniu degustavusi kartu su vyru Tadu Rimgaila.
Kalbėdama apie sūnaus mitybą, ji teigė besistengianti sukurti galimybę vaikui rinktis.
„Jam 3-eji – tas amžius, kai darželyje valgo viską, o namie ir kelionėse geriausiu atveju spragėsius ir bulvytes… Visgi nepaisydama to, ką jis sako, šalia tiesiog padedu agurko ir morkos šiaudelių. Labai dažnai tai pasiteisina, nes būna suvalgyta“, – šypsosi jauna mama.
„Man „longevity“ reiškia ne tik ilgaamžiškumą, bet ir gyvenimo kokybę. Svarbu ne tik gyventi ilgai, bet ir jaustis gerai, būti aktyviai ir sveikai mentaliai bei fiziškai. Šių dienų prabanga – ramybė, santykiai ir privatumas. Tai kasdien kuriame ir savo svajonių namuose“, – sako pianistė Ieva Dūdaitė.
Kalbėdama apie dailios figūros paslaptis, ji neabejojo, kad tai yra kelių veiksnių derinys. Visų pirma, I. Dūdaitė tiki subalansuotu gyvenimo būdu: reguliarus mankštinimasis, 2-3 bėgimai per savaitę, maistinga mityba ir pakankamai miego.
„Mano, kaip pianistės, grojimo sesijos taip pat prisideda prie mano fizinės gerovės, nes jos reikalauja tiek protinės, tiek fizinės disciplinos. Be to, prioritetą teikiu poilsiui ir sąmoningumui, užtikrindama, kad pakaktų miego. Po labai intensyvių laikotarpių skiriu laiko atsipalaidavimui ir atsigavimui. Galiausiai, svarbu rasti harmoniją visose gyvenimo srityse“, – sako pašnekovė.
Sveikesnis maistas jai tas, kuris yra natūralus, mažai perdirbtas ir turtingas maistinėmis medžiagomis.
„Tai vaisiai, daržovės, pilno grūdo produktai, liesa mėsa ir žuvis, o kartais maistas, kuris atneša džiaugsmą ir šypseną“, – patikina I. Dūdaitė.