Maisto ir gėrimų ekspertė atskleidė, koks gėrimas šią vasarą šaus į aukštumas

Autorius
Pranešimas žiniasklaidai
Nuotrauka
Pranešimo siuntėjų nuotr.

Saulei kaitinant orą, vasaros vakarus leidžiant su draugais ir artimaisiais, daugelis ieškome naujų, neragautų ir gaivinančių skonių. Ilgametė maisto, gėrimų bei restoranų sektoriaus ekspertė, vyno, vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė, dar žinoma kaip Urtė Dervynas, šios vasaros hitu skelbia putojančią arbatą.

Jaukioje supermarketo „Assorti“  surengtoje vasaros sezono atidarymo degustacijoje „MO Muziejuje“ pristatyta sparčiai populiarėjanti putojanti naujovė iš Prancūzijos, kuri savo vietą randa jau ne tik aukštos klasės restoranų meniu, viešbučių baruose, bet ir ant namų stalų.

„Kai kurios kombuchos gali prarasti natūralumą dėl pridėtos angliarūgštės, tačiau putojanti arbata išlaiko subtilų skonio balansą, todėl tampa mėgstama tarp gurmanų.

Abi šios kategorijos turi savo gerbėjų ratą, tačiau putojančios arbatos universalumas ir elegancija ją iškelia į vasaros gėrimų tendencijų viršūnę”, – kalba ekspertė U.Mikelevičiūtė, paminėdama, jog putojanti arbata „Sparkteez“ siūlo subtilesnį, rafinuotą skonį, palyginti su specifiniu tradicinės kombuchos skoniu, kuris atsiranda dėl arbatos grybo fermentacijos.

Ji pasakoja, jog šis gaivus gėrimas dar daugelio yra neatrastas tiek nealkoholiniuose, tiek alkoholiniuose kokteiliuose.

Urtei antrina asortimento vadovė Guoda Azguridienė: „Pirkėjai darosi išrankesni kokybei ir skoniams, ieško natūralios alternatyvos tradiciniams, pernelyg saldiems gazuotiems ir alkoholiniams gėrimams. Pageidauja nealkoholinio gėrimo puošnioje pakuotėje, norėdami jį derinti su įvairiais maisto patiekalais.“

Vietoje vyno prie maisto

Naujasis burbuliuojantis gėrimas gali būti skanaujamas tiek atskirai, tiek derinamas su maistu. Tiems, kurie vengia alkoholio, bet vis tiek nori rafinuoto gėrimo, putojanti arbata yra puikus pasirinkimas.

Reklama

„Šalia maisto mes bet kokiu atveju turime vartoti vandenį, o svečiams, kurie nevartoja alkoholio, tačiau maistą vis tiek norėtų pagardinti tinkamu gėrimu, siūlyčiau putojančią arbatą. Ji dažnai turi ir rūgštumo, ir kartumo, ir gaivumo, todėl puikiai atskleidžia maisto skonį“, – pasakoja U.Mikelevičiūtė.

Kadangi putojanti arbata rinkoje dar naujokė, vandens ir vyno someljė pateikia kelis patarimus, kaip teisingai derinti šį gėrimą su maistu: „Patarčiau vadovautis panašiais principais kaip ir maistą derinant su vynu.

Rožinė putojanti arbata puikiai tiks prie lašišos patiekalų – karštų, sūdytų ar marinuotų, sevičės, krevečių, antienos salotų ir lengvų desertų su pistacijomis ir avietėmis. Klasikinė balta arbata puikiai dera su įvairiais baltos žuvies patiekalais, vištiena, kalafiorais, bulviniais blynais ir pusrytiniais patiekalais“, – pasakoja Urtė.

Nežinantiems, kaip išsirinkti tikrai kokybišką putojančią arbatą, ekspertė nurodo atidžiai skaityti produkto sudėtį: „Visada atkreipkite dėmesį į tai, iš kokios arbatos pagaminta putojanti arbata. Gamintojai dažnai mielai dalinasi patarimais ir rekomendacijomis, todėl prieš pirkdami skirkite laiko pasiūlos analizei. Ieškokite natūralesnės, su mažiau pridėtinio cukraus.“

Vasaros tendencija – putojančios arbatos kokteiliai

Šiltuoju periodu visur vyrauja gaiva, citrusiniai, egzotiniai vaisiai, norime viską gardinti uogomis ar šviežiomis daržovėmis. Panašias taisykles diktuoja ir populiariausių šios vasaros kokteilių tendencijos.

„Šią vasarą siūlau ragauti kokteilius su mangais, pasiflorais, šeivamedžiais, greipfrutais, braškėmis, rabarbarais, arbūzais, melionais ir net levandomis. Taip pat madingos daržovės, tokios kaip burokėliai ir morkos. Šie ingredientai ne tik prideda ryškių spalvų, bet ir suteikia gaivių skonių, puikiai tinkančių karštoms dienoms“, – apžvelgia ekspertė.

Putojanti arbata suteikia galimybę daugelį klasikinių kokteilių receptų pritaikyti į nealkoholinius variantus, padarant juos universalius visiems. Mėgstantiems minimalistinius kokteilius, atskleidžiančius tikrą pagrindinio ingrediento skonį, Urtė rekomenduoja išbandyti kokteilį „Citrusinė gaiva“:

  • 100 ml putojančios arbatos
  • 50 ml apelsinų sulčių
  • 1 šaukštelis laimo sulčių
  • 1 šaukštelis agavų sirupo arba medaus
  • mėta papuošimui.
Išskleisti