Vilniaus gastronominį žemėlapį papildė itin stilingas prancūziškos virtuvės restoranas

Autorius
Pranešimas žiniasklaidai
Nuotraukos
Pranešimo siuntėjų

Akyli gurmanai jau pastebėjo, jog birželį Vilniaus gastronominį žemėlapį papildė itin stilingas prancūziškos virtuvės restoranas „Saint Malo“.

Naujoji vieta, atstovaujanti Prancūzijos pasididžiavimą ir UNESCO pripažintą paveldą – maistą bei vyną, įsikūrė pačiame Vilniaus centre, Vilniaus gatvėje. Didžiulė lauko terasa įspūdingo grožio vidiniame kiemelyje jau spėjo pavergti vilniečių ir miesto svečių širdis.

Pats restoranas stebina savo iki kiekvienos detalės apgalvotu interjeru. Savininkų viziją išpildė „Ponama“ architektų komanda, unikaliomis detalėmis – įspūdingomis vazomis, kelių metrų aukščio medinėmis žmonių protėvius menančiomis figūromis rūpinosi Mantas Petruškevičius.

Austrių, jūros gėrybių bei skirtingų Prancūzijos regionų patiekalų restoranas „Saint Malo“ nutarė svečiams teikti šviežiausias austres bei atkurti klasikinę autentišką virtuvę. Restorane įrengtas austrių akvariumas, kuris leidžia tiekti pačias šviežiausias austres. Skaniausias rūšis savininkai patys išsirinko keliaudami po Bretanę, būtent iš ten jos ir atkeliauja. Socialiniai tinklai liudija apie tai, jog lankytojai šias austres įvardija kaip mėgstamiausias, kada valgytas Lietuvoje.

Atidaryti prancūzišką restoraną, kuriame gausu autentiškų įvairių Prancūzijos regionų patiekalų, savininkus įkvėpė kelionė po žavingąją Bretanę ir autentišką Normandiją. Šis kraštas nuo seno garsėja jūros gėrybėmis bei šviežia žuvimi, tad ir „Saint Malo“ restorane gausu tokių patiekalų. Tikras rojus gurmanams – įspūdingai atrodantis karališkasis jūros gėrybių ir austrių „bokštas“.

Restoranas kurtas bendradarbiaujant su garsiais Prancūzijos šefais Noelle ir David Faure, kurie šiuo metu konsultuoja įvairius projektus bei yra VIP‘inių vakarėlių ir prestižinių renginių šefai, gaminę ir Monako princui, ir Maroko karaliui. Kulinarai Prancūzijoje valdę „Michelin“ žvaigždute įvertintą restoraną ir „Saint Malo“ komandai įdiegė aukštus standartus.

Dar žiemą restorano virėjai vyko į Provansą stažuotis pas David Faure. Kartu su prancūzų pagalba „Saint Malo“ įkūrėjai atsirinko kokybiškus, autentiškus produktus (sūrius, terinus, dešras, žuvis) iš įvairių Prancūzijos regionų, kurie keliauja į patiekalus bei ant svečių stalo.

„L‘art de vivre“ – menas mėgautis gyvenimu prancūziškai teprasideda čia nuo šviežiai kepamos duonos su sviestu, taurės šampano ar kremanto. Tęskite godžiai ragaudami austres ir keliaukite po Prancūzijos kaimus ragaudami autentiškus terinus, foie gras kaštainių kapučine, Burgundiškas sraiges ir pajuskite tikrą Provansą Marselio Bouillabaisse lėkštėje. Mėsos fanų „Saint Malo“ ruošia klasikinį jautienos tartarą, aišku su bulvytėmis šalia, bei garsųjį Rossini kepsnį, kuris patiekiamas su trumais, ančių kepenėlėmis bei Madeiros padažu.

Keliavote ir jūs po Bretanę? Tuomet labai apsidžiaugsite, nes čia kepamos klasikinės galetės („gallete“) – grikių blyneliai – su kumpiu, sūriu ir kiaušiniu arba kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu.

Vyno mėgėjams čia tikra edukacinė erdvė. Vynraštyje rasite ir žinomų, ir labai nišinių prancūziškų vynų iš kone visų Prancūzijos vyno regionų. Restorane dirbantis garsus someljė, 2023 metų Lietuvos someljė čempionas, Ignatij Semionov suteiks edukacijos ir padės išsirinkti.

Vykdantysis restorano šefas Jaroslavas Girdzijevskis, ilgametę patirtį kaupęs restorane „Ti‘ana“, įvairiuose užsienio restoranuose, „ALI šokoladinė“.

 o restoranui startuoti savo geriausiame amplua padėjo garsus konsultuojantis šefas Justinas Kapkovičius. Socialiniuose tinkluose restorano grožį bei jausmą perteikia Urtė Mikelevičiūtė su „Urte Consulting“ profesionalia komanda.

Be gausybės specialistų, kurie prisidėjo ir prisideda kurdami geriausią patirtį svečiams, kaip kokybės garanto užtikrinimą išduosime – restoranas priklauso tai pačiai grupei, kaip ir belgiškas restoranas „Brussels Mussels“, itališkas „Firenze“ bei meksikietiškas „La Capital“. Šios vietos jau pamėgtos svečių dėl gerų patirčių, edukacinės linijos ir kokybės. Tegul mėgstama valgymo vieta tampa ir Vilniaus centre esanti Prancūzijos ambasada – „Saint Malo“.

x