Norintiems sveikiau: saldėsiai su riešutais, datulėmis ir morkomis

Autorius
ELLE LITHUANIA
Nuotrauka
David Disponett / Pexels
CLASSIC IAB | straipsnio pradžioje 970x250
Reklama

Vietoje įprastų pyragų ar keksiukų siūlome išbandyti veganiškų saldėsių receptą. Šie skanėstai pagaminti iš riešutų, kokosų, morkų ir datulių.

Ali Hassan / Pexels nuotr.

Mėgstate saldžius užkandžius, tačiau norisi maitintis sveikiau? Paragaukite sveikuoliškų rutuliukų su riešutais, kokosais, morkomis ir datulėmis, kurie puikiai atstos įprastus desertus. Gamybai prireiks vos kelių minučių, o gurmaniškais kąsneliais galėsite mėgautis ne vieną dieną.


Reikės:

140 g tarkuotų morkų

140 g migdolų

140 g kitų pasirinktų riešutų

100 g kokoso drožlių

1 puodelio didesnių datulių (be kauliukų)

Malto cinamono (pagal skonį)

2 šaukštų vandens

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

Sudrėkinkite rankas vandeniu ir iš masės formuokite nedidelius rutuliukus.

Desertinius rutuliukus sudėkite ant padėklo, padengto kepimo popieriumi. Padėkite į šaldytuvą pusei dienos.

Rutuliukus patiekitę papildomai apibarstę kokosų drožlėmis.