Vietoje įprastų pyragų ar keksiukų siūlome išbandyti veganiškų saldėsių receptą. Šie skanėstai pagaminti iš riešutų, kokosų, morkų ir datulių.
Mėgstate saldžius užkandžius, tačiau norisi maitintis sveikiau? Paragaukite sveikuoliškų rutuliukų su riešutais, kokosais, morkomis ir datulėmis, kurie puikiai atstos įprastus desertus. Gamybai prireiks vos kelių minučių, o gurmaniškais kąsneliais galėsite mėgautis ne vieną dieną.
Reikės:
140 g tarkuotų morkų
140 g migdolų
140 g kitų pasirinktų riešutų
100 g kokoso drožlių
1 puodelio didesnių datulių (be kauliukų)
Malto cinamono (pagal skonį)
2 šaukštų vandens
Gaminimas:
Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Sudrėkinkite rankas vandeniu ir iš masės formuokite nedidelius rutuliukus.
Desertinius rutuliukus sudėkite ant padėklo, padengto kepimo popieriumi. Padėkite į šaldytuvą pusei dienos.
Rutuliukus patiekitę papildomai apibarstę kokosų drožlėmis.