Alija Lobanovaitė, restoranų apžvalgininkė, „Alijos pasaulis“ įkūrėja, aistringa ir smalsi ragautoja, dalijasi nepamirštamomis saldžiomis akimirkomis.
Kepyklėlė, kur gliutenas neįžengia pro duris
„Namai be gliuteno“ – jau septintus metus gyvuojanti kepyklėlė Klaipėdoje, išsiskirianti savo unikalumu. Įkūrėja Loreta, susidūrusi su dukrų netolerancija gliutenui, nusprendė atidaryti vienintelę Lietuvoje kepyklėlę, pro kurios duris gliutenas neįeina.
Kepyklėlė garsėja savo be gliuteno esančiais desertais, tarp kurių rasite garsųjį „Napoleoną“ bei „Tiramisu“. Naujausias jų pasididžiavimas – pusryčių meniu, kuriame rasite tiek vaflių su lašiša, tiek avokado skrebučių, kurie jau spėjo pelnyti daugybę pagyrų. „Namai be gliuteno“ yra vieta, kur saldūs malonumai ir sveikata susitinka. Apsilankysite ir suprasite, jog galite valgyti ir sveikai, ir skaniai.
Pasinerkite į dangišką malonumą
Išgirdau iš garsaus Lietuvos šefo Gasparo Fernandeso lūpų, jog dėl „Sweet Moon“ desertų net iš Vilniaus į Kauną važiuotų. Virtuvės šefas ir konditeris Evaldas Juška mus gali nustebinti ne tik tobulais desertais, bet ir kruasanais, kurie žada burnoje tirpstančius pojūčius su kiekvienu kąsniu.
Akį traukiantys desertai paruošia gomurį saldžiam malonumui. Nesvarbu, ar norite skanauti apdovanojimą gavusį desertą „Vacherin“, ar mėgautis jaukia popiete – „Sweet Moon“ yra ta vieta, kur patirsite magiją.
Jokių ribų
„HIDE“ – tai gastronominis deimantas Londone, kuris gali girtis pribloškiančiais desertais. Kiaušinis ir miško gėrybės? Taip, tai dalykai, kurie buvo atnešti man ir pristatyti kaip „desertai“. Vienas iš jų, lyg nuo Velykų stalo atneštas baltojo šokolado kiaušinis, o antrasis atrodo, lyg iš miško būtų surinktos visos gėrybės – samanos ir žemės trupiniai išdėlioti ant tikros medžio šakelės!
Tokie šefo Ollie Dabbous šedevrai leidžia suprasti, jog unikalumui ribų tiesiog nėra. Jei ir neatrasite jau šių saldžių grožių, vietoj jų bus sukurta kažkas dar įspūdingesnio ir originalesnio.