Testas: ar esate aistringa valgytoja?

Autorius
VIRGINIE DOLATA
Nuotraukos
BAARD LUNDE

Ar esate nekaprizinga maisto mėgėja, ar aštri mergina, o gal sąmoninga gurmanė? Atsakykite į 10 klausimų ir sužinokite, kurioje apetito skalės vietoje esate. Negana to, pasinaudokite mūsų patarimais, kad be jokios kaltės galėtumėte pasiduoti valgymo malonumui!

Mylimasis pasiūlo išbandyti ajurvedinės virtuvės restoraną.

    1. Verčiau rinksiuosi bulvytes ir majonezą.
    2. Su tavimi – kad ir į pasaulio kraštą!
    3. Priklauso nuo to, ką apie šią vietą rašo „Michelin“ gidas.

    Koks jūsų santykis su prieskoniais ir pagardais?

      1. Tegyvuoja pomidorų padažas!
      2. Šiek tiek prieskonių nepakenkia nei lėkštėje, nei gyvenime.
      3. Kampot pipirai, rausvoji Himalajų druska… Viskas rafinuota.

      Jei visą savaitę reikėtų valgyti tik vieną patiekalą, kas tai būtų?

        1. Ir taip juos kasdien valgau.
        2. Vištiena – dėl daugybės būdų ją paruošti.
        3. Na, ir klausimas!

        Ką manote apie maisto fotografavimą?

          1. Esu per daug alkana, kad dėl to varginčiausi!
          2. Jei mano patiekalas tiktų „Instagram“, kodėl ne?
          3. Esu priklausoma nuo maisto pornografijos.

          Kokia jūsų virtuvė?

            1. Minimalistinė. Kaip ir aptarnavimas joje.
            2. Joje yra visko, kad būtų smagu.
            3. Lyg laboratorija. Japoniški „Kai Shun“ peiliai aštrūs kaip skalpeliai.

            Atidarę šaldytuvą, randate…

              1. „Coca Colos“ ir kokių nors likučių.
              2. Pagrindinių produktų: sviesto, pieno, kiaušinių, šviežių makaronų.
              3. Ką tik apsipirkau ekologiško maisto turguje.

              Pusryčiams renkatės…

                1. Man tereikia meilės.
                2. Kavą su šlakeliu pieno, skrebutis su kumpiu arba medumi.
                3. Šaltalankių sultis, ekologiškus kiaušinius, dubenėlį su ožerškių uogomis, šviežius vaisius…

                Kokia pirma mintis šauna į galvą išgirdus žodį „vėlyvieji pusryčiai“?

                  1. .. blynai su klevų sirupu.
                  2. Tobula romantiškam sekmadieniui.
                  3. Avokadų skrebutis, Benedikto kiaušiniai su ikrais ir „Mimoza“, prašyčiau.

                  Kurį iš šių virtuvės prietaisų rinktumėtės?

                    1. Skustuką.
                    2. Šluotelę baltymams išplakti.
                    3. Plakimo sifoną putėsiams pagaminti.

                    Koks patiekalas būtumėte?

                      1. Spagečiai su Bolonijos padažu.
                      2. „Pad Thai“ su krevetėmis, vištiena arba jautiena pasirinktinai.
                      3. Daugiaryžis su baltaisiais Albos trumais.

                      DAUGIAUSIA VIENETŲ: jūs neįmantri valgytoja

                      Jums patinka į smulkmenas nesileidžiantis maistas, pavyzdžiui, sultingas mėsainis. Valgymas jums – malonumo sinonimas, tačiau prilygsta greitam seksui, kai nereikia per daug sukti galvos. Maistas turi būti paprastas ir sotus, net jei kartais jis tik išsinešti. Žinoma, jums skanu greitasis maistas, bet kam gi tai rūpi? Bent jau kol telpate į RAHUL MISHRA kombinezoną.

                      Reklama

                      Jūsų šūkis: jokio streso, jokios dramos!

                      Mūsų patarimas: savo valgiaraštį pamėginkite papildyti daugiau vaisių ir daržovių. Šafranu pagardinta ir pakepinta cukinija puikiai tiks prie makaronų.

                      Jūsų koziris: ir gerai, kad valgote makaronus! Amerikiečių moksliniame žurnale „The Lancet“ rašoma apie tyrimą, kurio metu nustatyta, kad makaronų valgymas mažina stresą ir nemigą (nors galbūt nemiegate dėl kitų priežasčių). Makaronai gerina aminorūgšties triptofano įsisavinimą, o ši susijusi tiek su nuotaiką veikiančiu seratoninu, tiek su miego hormonu melatoninu. Žinoma, porcijos turi būti „protingos“. O kur dar laimės hormonas oksitocinas!

                      DAUGIAUSIA DVEJETŲ: esate ugninga mergina. Išsinešti.

                      Esate pasiryžusi nuotykiams! Tikrai neatsisakysite pasivaikščioti miške ir prisirinkti grybų (pageidautina valgomų), o jei dar sutiksite tą mielą vilką. Kad ir panašų į aktorių Jacobą Elordi. Esate smalsi, pasiruošusi naujoms patirtims ir šiurpuliukams. Kaip ir Selena Gomez, mėgstate valgyti (viską), nors virėja gal esate ir ne pati geriausia. Bet nesvarbu, nes esate tobula kompanionė išmėginti tą naują Peru restoraną, pasidalyti „chili con carne“ troškinį, o panorus – ir daugiau!

                      Jūsų šūkis: žiupsnelis druskos dar niekad nepakenkė!

                      Mūsų patarimas: tradicijos irgi gerai! O šaltą žiemos vakarą puikiai sušildys vietnamietiška „pho“ sriuba.

                      Jūsų koziris: jūs ne tik ugninga, jūs švytinti. Nepraraskite to. Ir toliau vartokite nerafinuotus aliejus (linų sėmenų, lazdynų riešutų, judros sėklų). Sumažinkite glitimo turinčių ir pieno produktų. Ir tuomet galėsite dėvėti šią nuostabiąją Thierry Mugler suknelę su milžiniška iškirpte nugaroje!

                      DAUGIAUSIA TREJETŲ: jūs sąmoninga valgytoja

                      Net ir kasdieniame maiste ieškote rafinuotumo. Atidžiai kramtote kiekvieną ciberžolę ir skrudintais lazdynų riešutais gardinto ekologiško moliūgo gabaliuką. Net užsimerkusi atpažįstate visus ingredientus. Maistu norite pasimėgauti iki galo, todėl dažnai užsisakote visus patiekalus – nuo užkandžių iki deserto. Tiesa, ponia reikli, nes nori tilpti į savo aptemptą „Miu Miu“ suknelę.

                      Jūsų šūkis: „Visų pirma maistas turi būti geras apie jį galvoti, o tada – valgyti“ (virtuvės šefas Alainas Ducasse).

                      Mūsų patarimas: kartais gali užtekti ir vieno patiekalo! Konservuotos sardinės ant riekelės duonos (organiškos su linų sėmenimis)  su gabalėliu sūdyto sviesto (iš mėgstamos krautuvėlės) privers cituoti mėgstamiausią poeziją.

                      Jūsų koziris: jūs tikra sėklų specialistė. Mirkykite jas! Kad pasišalintų nevirškinama fitino rūgštis, palikite užmerktas 12-ai valandų, tai padės geriau įsisavinti maistingoms savybėms. Nupilkite vandenį ir labai lėtai virkite jas nedideliame kiekyje vandens ant mažos ugnies.

                      x