Saldžioms popietėmis – purus citrininis pyragas

Autorius
ELLE LITHUANIA
Nuotrauka
The Design Lady / Pexels
CLASSIC IAB | straipsnio pradžioje 970x250
Reklama

Popietę pasaldinkite aromatingu citrininiu pyragu, puikiai tiksiančiu su puodeliu arbatos ar kavos.

Vakarop norsi ko nors saldaus, tačiau baiminatės dėl saldumynų poveikio? Siūlome pienišką šokoladą, sviestinius sausainius ir saldainius iškeisti į sveikesnį skanėstą – purų citrinų pyragą, kurį itin lengva paruošti.

Reikės:

4 kiaušinių;

80 g rudojo cukraus arba poros šaukštų skysto medaus;

50 ml augalinio pieno;

125 g miltų (galite rinktis speltos ar viso grūdo miltus, maišyti su grikių, žirinių ir kt.);

Šaukštelio kepimo miltelių;

Dviejų citrinų (smulkiai sutarkuotos žievelės ir šviežiai spaustų sulčių). Gali būti, kad pakaks ir vienos – priklauso nuo norimo skonio.

Gaminimas:

Atskirkite baltymus nuo kiaušinių trynių. Dubenyje išplakite trynius su cukrumi (arba medumi) ir citrinų sultimis. Įpilkite pieno ir miltų, sumaišytų su kepimo milteliais.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų (galite įberti žiupsnelį druskos). Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą. Suberkite smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Tešlą sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °, kol gražiai paruduos (apie 20-30 min.)

Leiskite pyragui atvėsti ir, jei norisi, pabarstykite cukraus pudra.