Vilniuje – nauja vieta autentiškai itališko maisto patirčiai

Autorius
Pranešimas žiniasklaidai
Nuotraukos
Audrius Dzimidavičius
CLASSIC IAB | straipsnio pradžioje 970x250
Reklama

Vilniaus senamiestyje žinomi ir kviestiniai svečiai rinkosi į itališko maisto restorano-picerijos atidarymą. Neapolietiškos picos furgonėlis, pirmasis Lietuvai pasiūlęs pasaulyje lyderiaujančiose krosnyse keptas picas, vos per metus užaugo į restoraną.

Uždarame atidarymo renginyje dalyvavo restoraną-piceriją jau spėję pamėgti žinomi žmonės, nuomonės formuotojai, maisto tinklaraštininkai, restoranų srities verslo atstovai ir restorano draugai, padėję jam gimti.

Į atidarymo šventę atvyko maisto guru Andrius Užkalnis, atlikėjai Erica Jennings, Rokas Yan, Iveta Svilainytė-IVEL, Norbertas Liatkovskis, pianistė Ieva Dūdaitė, restoranų konsultantė, someljė Urtė Mikelevičiūtė, stilistai Viltė Kinderevičiūtė („vunderkinde “), Vainotas Jakštas, Joringis Šatas, paramos Ukrainai iniciatorius Karolis Sankauskas, kelionių apžvalgininkė Darja Chusnutdinova („darjakot “), radijo stoties „Power Hit Radio“ vedėja Laura Ignatovičiūtė.

Taip pat dalyvavo maisto tinklaraštininkai ir apžvalgininkai „nestoras maistas “, „Another bite“, „snapping_snack“, „Alijos pasaulis“, „100 eaters”.

„Mūsų neapolietiškas picas vilniečiai jau spėjo pamėgti, tačiau visa itališka virtuvė – turtinga savo ingredientais ir skoniais, todėl suteikiame galimybę čia, Vilniuje, paragauti aukštos kokybės neapolietiškų picų ir itališko maisto. Jį ruošiame su kruopščiai atrinktais produktais iš Italijos ir vietos ūkių, ir, didele meile“, – sako restorano įkūrėjas ir šefas Nikolas Oženka.

Atmosfera restorane tokia pat svarbi, kaip ir maistas. Komandos tikslas – kad kiekvienas svečias jaustųsi savas ir priimtas, lyg namie.

„Laukiame didelių kompanijų šventiniams vakarams, įsimylėjusių porų pasimatymams, atvykstančių su tėvais, vaikais, atsivedančių senelius, kolegas, ar draugus. Noriu, kad kiekvienas čia jaustųsi laisvai, gerai, jaukiai ir priimtas, būtent toks, koks yra ir taip, kaip jaučiasi tą dieną. Laukiame visų, kurie užsuks vieni – čia vieniši tikrai nesijausite“, – kviečia Nikolas.

Istorijos pradžia – neapolietiškos picos furgonėlis, kurį savo rankomis įsirengė Nikolas Oženka ir praėjusių metų pavasarį aplink jį subūrė picos mylėtojų bendruomenę.

Furgonėlis tapo pirmąja vieta Lietuvoje, kur buvo galima paskanauti pasaulinėje rinkoje lyderiaujančiose „Gozney Dome“ krosnyse keptų picų – net išskirtiniams Europos restoranams tuo metu jos buvo nepasiekiama svajonė.