2024 m. pavasario tendencijose – pastelinis akių apvadas

Autorius
ELLE LITHUANIA
Nuotrauka
MAC

Juodas akių pieštukas – klasika, tačiau šių metų pavasarį grožio tendencijose atgims pasteliniai akių kontūro atspalviai. Spalvotomis linijomis bus madinga pabrėžti ne tik liniją prie viršutinių blakstienų, bet ir voko klostę.

Šįmet juodi ir rudi akių pieštukai užleidžia vietą šviesiems pasteliniams atspalviams. Tarp madingiausių – pastelinės žydros, švelnios levandų violetinės ir rausvi akių kontūrai. Tiesa, madingi ne tik pasteliniai atspalviai, bet ir ryškus raudonas arba rožinis apvadas. Intensyvias akių kontūro spalvas išgausite naudodami ne pieštuką, o makiažui skirtą pigmentą.

Juodi ir rudi akių pieštukai užleidžia vietą pasteliniams atspalviams. Tarp madingiausių – pastelinės žydros, švelnios levandų violetinės ir rausvi akių kontūrai.

Kartais kontūras brėžiamas prie pat viršutinių blakstienų, o kartais juo paryškinama apatinė blakstienų linija arba judanti voko dalis. Voko klostės ryškinimas populiarus buvo 7-ąjį deš., galima pastebėti, kad šio dešimtmečio makiažo tendencijos 2024 m. pavasarį vėl sugrįžta. Nebūtina linijos brėžti nuo vidinio iki pat išorinio akies kampučio. Į makiažą žvelkite žaismingiau: linija gali būti trumpesnė, grafiškesnė, gali būti brėžiamos skirtingų spalvų linijos viršuje ir apačioje.

Akių apvadas „Playinn Eyeliner Gel“, INGLOT

Kadangi spalvotas akių apvadas tampa pagrindine makiažo detale, prie jo derinami neutralių atspalvių lūpų dažai ir blizgiai, natūralių tonų akių šešėliai. Spalvotas pieštukas gali būti naudojamas akcentams, pavyzdžiui, tik voko raukšlei paryškinti. Tokiu atveju kontūras ties viršutinėmis blakstienomis brėžiamas įprastas – juodas arba rudas. Tai padeda išlaikyti žvilgsnio intensyvumą. Daugiau dėmesio skiriama išraiškingoms blakstienoms, siekiant įvaizdį priartinti prie madingo 7-ojo deš. makiažo.